Zrození pochoutky

Posted by

Každý přístroj má zásobník, do kterého vložíme příslušné ingredience. Jako další krok zapneme šlehání. Dnešní rozvinutátechnologie umožňuje vyšlehat směs do velké jemnosti, která pohladí mlsné jazýčky dětí i dospělých. Dále spustíme mrazící systém a počkáme, až nám obsah chladem ztuhne. Stroje jsou už dnes tak šikovné, že umí měřit hustotu směsi a řeknou nám, kdy máme výrobek zředit nebo naopak zahustit. A máme výbornou točenou zmrzlinu.

Těžká volba

Všichni ji máme rádi, ale kterou si vybrat? Někdo dává přednost kopečkové a jiný na špejli. U jiného vítězí točené zmrzliny, jsou jemnější a nebývají tak hluboce podchlazené, proto se zdají být sladší. Předností u kopečkové bývá pomalejší rozpouštění, a mohou v ní být větší kousky ovoce a jiných přísad. Je jen na vás co preferujeme, protože oba druhy, pokud jsou vyrobeny z kvalitních surovin, jsou dobré.